torstai 27. maaliskuuta 2008

Tunika 2


Kävin eilen kangaskaupassa ja palalaarista löytyi kiva trikookangaspala.Tytölle valmistui uusi tunika. Oli mukava ommella -stressinpoistoa!

36 kommenttia:

Fanny kirjoitti...

Onpas kivan pirteä kangas.

Tavallaan olen tässä kohtaa aavistuksen kade tyttöjen äideille. Tunikat on helppoja ommella ja niihin saa mukavasti retrokankaista kuosit näkyviin. Tosin, olen kyllä harkinnut sitäkin, että alkaisin pukea poikaani tunikoihin. :D

Tiukunen kirjoitti...

Ihana tunika!

Tuosta kankaasta tykkään tosi paljon ja minulla on samanlaista kangasta oleva paitakin itselläni. :)

Unknown kirjoitti...

Suloinen!

Ja toivottavasti olette jo terveinä :)

Jonna kirjoitti...

Aivan ihana tunika!

~Maria~ kirjoitti...

Löysin blogiisi "jostain" ja ihania asioita löysinkin! Varmasti tulen jatkossakin tänne vierailemaan. :)

Ihana tunika! Himottaisi tehdä tuollainen omalle tyttärelle. Onko kaava jostain vai ihan omasi?

Inka kirjoitti...

Oi mikä suloinen mekko :)

ELOHIIRI kirjoitti...

Kehun vielä täälläkin... Todella kaunis tunika! Pidän niin tuosta mallistakin. ♥

Hannis kirjoitti...

Voihan hitsi miten olikaan ihana mekko! Tosi suloinen ja kaunis kangas.

terkuin Hannis, joka tuli ekaa kertaa tänään tänne. Tervetuloa vastavisiitille :-)

magi kirjoitti...

Onpas suloinen mekko! Pojanviikareiden äitinä saa pikkumekot aina sydämen läpättämään!

Lellu kirjoitti...

Mahottoman nätti tunika.

isoinpapu kirjoitti...

Tosi kivan näköinen vaate!

Anonyymi kirjoitti...

Ompelutyö kyllä jättää toivomisen varaa. Reunat jotenkin lerputtaa.

Liivia kirjoitti...

Raikkaannäköinen tunika! Sopii hyvin tytöllesi.

Iiriskukka kirjoitti...

Fanny:Kiitos!Voisi olla hauskannäköistä,poika tunikassa,mikä ettei:)
Tiukunen:kiitos!
Papupata:Kiitos!Terveitä ollaan:)
Kanerva:Kiitos!
Maria:Kiitos!Kaava on Elsebeth Gyntherin lastenvaatekirjasta,retrokirja:)
Inkivääri:Kiitos!
Elohiiri:Kiitos!
Hannis:Kiitos,kiitos kutsusta!
Magi:Kiitos!
Lellu:Kiitos!
Isoinpapu:Kiitos!
Anonyymi:Juuh,lerputtaa,lerputtaa:)Tässä vielä vähän harjoitellaan ompeluhommia:)
Liivia:Kiitos!

Matroskin kirjoitti...

En yleensä tykkää tuosta Paola Suhosen kankaasta, mutta tässä se on kiva. Olen itse käyttänyt trikoovaatteiden huolitteluun neulevinonauhaa, jota saa ainakin Stockmannin ompeluosastolta. Eurokankaassa sitä ei ole, ja muutenkin on vaikea löytää. Stokkalla on eri leveyksiä ja värejä. Se istuu trikooseen siistimmin, koska on joustavaa. Ompelen aina vinonauhan käsin, en kertakaikkiaan saa sitä koneella siististi, vaikka harsisin. Tuo tunikamalli on kyllä hyvä, meidän pojalla on samalla kaavalla nuttu+housut, eli voi sitä pojillekin soveltaa.

Matroskin kirjoitti...

Sitä paitsi nimettömän kommenttiin viitaten, ainakin meillä oman äidin tekemät vaatteet ovat rakkaita, vaikkeivat olisi täydellisesti ommeltuja. Äidin tekemässä vaatteessa on talismaanivoimaa, äiti suojelee tekemänstä vaatteen kautta. Virheettömiähän voi sitten ostaa Henkkamaukalta, jos se on tärkeintä.

Matroskin kirjoitti...

Jatkan vielä, että lerputtamisongelmaan voi auttaa käsinompelu. Kovan vinonauhan ja pehmeän trikoon suhde on vaikea.

Iiriskukka kirjoitti...

Matroskin:EN tiennytkään,että tuo on Paola Suhosen suunnittelema kangas.Hyvä,että Matroskin kommentoit, nimittäin en ole hoksannut,että vinonauhaa(vai mmikä se on oikealta nimeltään)on myös joustavana. Täytyy hommata sitä,kun seuraavan kerran ompelee trikoosta.Luulis,että esim.myllymuksuilla vois olla.
Joo noitten kanttinauhojen ompelussa olen monta kertaa kironnut,mutta oikeastaan tässä tunikassa sen osalta sujui hyvin,kun olin ensin kiinnittänyt tarpeeksi mota nuppineulaa.ja Lisäksi opin yhden asian:Älä ompele trikooseen ompelukoneella napinläpeä:)Pitäis varmaan olla jokin tukikangas tai jotain..

Talismaanivoimaa, kivasti ajateltu ja allekirjoitan tämän!
Ja oikeasti, ei se niin pahasti "lerputa",suivaannuin vain vähän tuosta anonyymin kommentista:)

Matroskin kirjoitti...

Vihaan noita nimettömiä. Maailmassa on ihan tarpeeksi kaunaa ja pahaa tahtoa ilman että sitä levitetään toisten blogeihinkin. Aina kun joku jättää minulle ilkeän nimettömän kommentin, minusta tuntuu kuin olisin kutsunut ihmisen meille kylän ja hän osoittaa arvostustaan pissaamalla olohuoneen matolle.

Eikä ne pahasti lerputa, tarkoitin vaan että se joustonauha voi olla helpompaa. Vinonauhaahan voi tehdä itsekin, kuten varmaan tiedät.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka joku voi olla niin naivi, että levittää elämänsä kuvina ja teksteinä netin bittiavaruuteen ja odottaa pelkkiä ihasteluja ja kehuja. Turha suivaantua kritiikistä, jos joku sanoo ääneen mitä muutkin ajattelevat.

Nauti vielä siitä talismaanivoimasta, sillä ei nuo parin vuoden päästä enää kelpaa.

Anonyymi kirjoitti...

Lisäisin vielä sen verran, että mitä rakentavaa olet saanut näistä "ihanaa, ihanaa, ihanaa" -kommenteista? Muuta kuin boostia itsetunnolle.

Tuosta "lerputtaa" -kommentista sentään virisi keskustelu ja sait tietää olevan olemassa myös joustavaa vinonauhaa + muita vinkkejä kanttien ompeluun.

Ja Matroskinille neuvona, että taidat olla liian herkkänahkainen tai lapsellinen pitämään blogia jos pidät sitä omana olohuoneenasi.

Iiriskukka kirjoitti...

Anonyymi:En odota,että kaikki kommentit olisivat pelkästään kehuja ja ihasteluja.On mielenkiintoista saada myös negatiivista palautetta.Jos saan haukkuja niin tottakai suivaannun/harmistun, eihän kukaan pidä negatiivisesta palautteesta.Mutta se harmitus menee nopeasti ohi:)
Ihmettelen vihamielistä asennettasi!

Matroskin kirjoitti...

Nimetön olisi voinut asettaa kritiikkinsä paljon rakentavammin, esimerkiksi "tunika on kiva, mutta kanttausten tekoa kannattaisi vielä harjoitella." Sen sijaan sanotaan pelkkää kielteistä. Ja kyllä, minä pidän blogiani muille ja silloin lukijat ovat siellä vieraisilla, ja odotan heidän käyttäytyvän sen mukaisesti Eihän kylään mennessäkään kailoteta että no onpas teillä kamala seinän väri.

On niin suomalainen ajatus tämä, että kehumisesta ei ole kenellekään mitään hyötyä.

Fanny kirjoitti...

Anonyymi, entä mitä itse saat tuosta tyylistä, muuta kuin mielihyvää ilkeilystä? On totta, että lerputuskommentista tuli vinkkejä joustavaan vinonauhaan, mutta ei sinulta.

No, nimettömänä länkytys kertoo aika paljon ihmisestä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka voin sanoa, että tunika on kiva, jos se ei sitä minun mielestä ole? Ja jos pidät blogiasi muita varten, miksi muut sitten ovat vieraitasi? Pidätkö kotiasi ja seiniesi väriäkin muita varten? Kun alkaa vääntämään metaforia, kannattaisi niiden toimivuutta oikeasti miettiä.

Ja fanny voi laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen sanni.aalto@europe.com. "Länkytän" (mitä ihmettä tuo ikinä tarkoittaakin) ilman nimeä siitä syystä, että en omista kotisivua enkä ole Google/Blogger. Jos pidätte minua vihamielisenä, niin tarkistakaapa peili. Yksi kielteissävytteinen lause saa tällaisen jäkätysryöpyn aikaan. Huh huh :)

Eikö mammoilla ole kotia suuremmat ympyrät, kun tällainen puolustautuminen ja viha yhdestä kommentista?

Fanny kirjoitti...

Anonyymi, ei mulla ole mitään tarvetta lähetellä kenellekään mitään sähköpostia. Eikä blogin puute ole mikään oikeutus epäkohteliaaseen nimettömään puskahuuteluun.

Anonyymi kirjoitti...

Nimeni ei ole anonyymi vaan Sanni. Itseasiassa taidan olla tässäkin listassa ainoa, jonka nimi on oikeasti tiedossa. Kukkopilli ja fanny on ainoa mitä susta tiedetään. Ei edes paikkakuntaa ei mitään. Mielestäni olet itse anonyymi. Joten ennemminkin voisi todeta, että blogin omistaminen ei ole mikään oikeutus dissata toisia.

Ja huomaan, että sulla ei ole todellakaan tarve, koska avaudut kyllä niin kattavasti blogisassi kaikkia kiinnostavista aiheista.

Eikä tarvitse vaivautua yrittämään mitään "nokkelaa" vastausta tähän, sillä mulla on oikeasti muutakin tekemistä kuin pyöriä merkityksettömissä blogeissa ja kiduttaa lapsia kestovaipoilla ja kasvisruoalla.

Ja ihan ihmisoikeuksien nimissä, älä pue poikiasi itsekkästä syistä tunikoihin. Niillä näyttää olevan tarpeeksi vaikeaa jo nyt, liiskattuna räiteillä äitinsä selkään.

ds kirjoitti...

Nyt on kyllä tainut joltain jäädä lääkkeet ottamatta. No toisaalta - lerputtaahan se, mutta entäs sitten. Kokonaisuutena tuo on kuitenkin aika hieno.

Ja miksei poikaa voisi pukea tunikaan? Tunika ei ole mikään tyttöjen mekko vaan ollut jo kauan sitten ihan unisex-asuste.

Anonyymi kirjoitti...

Huh! Ompas juttua!

Papupata, joka nyt ei pääse kirjautumaan.

_ _
O O
0

Anonyymi kirjoitti...

Itse asiassa ei ole jääneet lääkkeet ottamatta, sillä vasta huomenna loppuu sairasloma :) Tosin ihan tavan painkillerseistä on kyse, mutta kuitenkin hauskaa, miten osuitkin noin oikeaan. Ei kai kukaan normaali töissä käyvä ihminen muuten kuin sairaslomalla ehtisi tällaista harrastaa...

Btw, tosi läpinäkyvää ds ja fanny. Kuinka kieroutunut perhe on, kun miehelläkin on aikaa osallistua tällaiseen?

Tiina kirjoitti...

Tulipas paha mieli täällä käydystä keskustelusta. Alunperin halusin vain tulla ihastelemaan tunikaa ja toivottamaan mukavaa päivää! Sen teen kyllä nytkin sitä suuremmalla syyllä!

Melita kirjoitti...

Hyvä neiti Sanni Aalto,
joutaisko käydä minunkin sivullani antamassa rakentavaa kritiikkiä eli
missä lerputtaa ?

Matroskin kirjoitti...

Naiset ne tykkäävät haukkua toisiaan ja toisten valintoja. Menisi jonnekin autohullujen palstoille haukkumaan ihmisiä heidän harrastuksestaan. Jos ei harrasta samaa eikä ymmärrä sitä, miksi tulla tänne ilkeilemään. Tämä kommentoija on tosiaan onnistunut aiheuttamaan pahaa mieltä monelle tämän blogin lukijalle. Eikö maailmassa ole muutenkin kylliksi ilkeyttä?

Hanna kirjoitti...

Voi että miten suloinen!! Minulla on jo kangas esiin kaivettu ja pitäisi alkaa leikkaamaan tunikaa tytölle, on vaikea ryhtyä hommaan kun ihan ensimmäinen on kyseessä...

--jonna kirjoitti...

Jiihaa mitä keskustelua :)

Minäkin suunnittelen tunikan ompelua ja kysynkin millä kaavalla tämä on tehty, on mukavan mallinen!

--jonna kirjoitti...

oho, sinähän kerroit sen jo :)
Anteeksi.

Onneksi tuo kirja löytyy hyllystä jo lainattuna, voi päästä piirtelemään kaavaa jo huomenna...eikun tänään...