lauantai 27. maaliskuuta 2010

roskalavalöydöt





Eräänä päivänä olin kirpparikierroksella ja kirpparin viereistä koulua tyhjennettiin. Pari roskalavaa oli täynnä tavaraa ja miehet kantoivat lisää siihen. Pinossa oli mukavannäköisiä tuoleja ja pyysin miestäni pysäyttämään auton. Kysyin miehiltä voisiko niitä ottaa ja sanoivat, että ilman muuta. Muitakin dyykkareita oli käynyt kuulemma hamstraamassa tavaraa. Löysin muuten tytölleni Fazerin ksylofonin samasta paikasta. Tuolit saivat uuden värin pintaan ja kyllä tykkään.

Pari uutta säilytysrasiaakin on tullut hommattua.Ihastuin niiden raikkaaseen väriin.Kaivoin myös kaapista vanhan pikkuhyllykön.Siihen on tullut joskus kerättyä vanhoja maustepurkkeja,lisäilin siihen vähän muutakin sälää.

sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Neulemekko






Tässä kuukausi-kaksi sitten ihastuin Jonnan (nurjat blogi) tekemään neuleeseen tyttöselleen. Kaapista löytyi pari kerää kevään vihreää rose mohair lankaa. Sovelsin vähän ohjetta ja tein neulemekon. Ihan kiva tuli ja malli oli helppo. Näitä voisi tehdä muutaman lisää jostain herkullisista väreistä.
Ikkunalaudan piristyksiä,sitruunamelissa ja anopilta saadut ruukkutulppaanit.

tiistai 16. maaliskuuta 2010

kukkatuoli


Olen jo pitemmän aikaa etsiskellyt olohuoneeseen sopivaa nojatuolia.Meidän olohuoneeseen ei mahdu mikään iso laiskanlinna ja olen harmitellut,kun joskus aikoinaan hävitin kirpparilta löytämäni kaksi 50-luvun pienet nojatuolit. No nyt eteeni tulla tupsahti lähes samanlainen tuoli kuin ne edelliset. Tänään kiertelin kangaskauppoja ja etsiskelin sopivaa kangasta tuolille. Päädyin Laura Ashleyn kukkakankaaseen -vähän jotain muutakin väriä meidän beige-valkoiseen olohuoneeseen. Ei muutakuin niittipyssy paukkumaan ja valmista tuli.

perjantai 12. maaliskuuta 2010

kevätinspiraatiota





Tänään on ollut ihanaa auringonpaistetta.Varma keväänmerkki on katolta rytisevä lumi. Eipä ole ennen ollut noin suuria lumikasoja talonvierustalla. Minulla herää keväisin sisustusinnostus, kuten varmaan monilla muillakin:) Jotenkin olen kyllästynyt maalaisromanttiseen tunnelmaan, kaipaan ympärilleni voimakkaampia värejä. Olen tykästynyt modernimpaan ilmeeseen sekoitettuna kirppislöytöihin. Marimekon kankaat miellyttävät silmää kuvioiden ja värien suhteen. Olen alkanut keräämään Marimekon siirtolapuutarhasarjaa, varsinkin teekupit ovat aivan ykkösiä.

Keittiöön sain mummoni peruja olevan talonpoikaispenkin,jonka maalasin valkoiseksi, aikaisempi väri oli ruskea, eikä miellyttänyt silmää.

Löysin taitoshopista lenkkimohairlankaa, josta on tulossa unelmankevyt viltti. Pitää vielä kehua tuota clipperin nokkos-sitruunateetä, raikasta ja laittaa aineenvaihdunnan toimimaan.

torstai 4. maaliskuuta 2010

uusi makuuhuone




Vihdoin ja viimein saatiin remontoitua makkari. Huonetta ei uskoisi enää samaksi.Kulahtaneet männynväriset ovet maalattiin valkoisiksi, ikkunanpokat samoin valkoisiksi. Halusin huoneesta vaalean, lattia on tumma. Lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Vanha kaappi löytyi kirpputorilta ja se sai uuden maalin pintaan. Sängynpäädyn tein itse. Huoneen tunnelma on aika rauhallinen ja levollinen.